Μύνημα-Καταγγελία μέλους του συλλόγου Γαία! "Απο τότε που είναι υποψήφιοι με τον Καλαβρή αδιαφορούν για το νερό"

2010-10-02 11:26

Εδώ και δύο χρόνια ο Οικολογικός Σύλλογος "Γαία" έχει αναδείξει ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά προβλήματα της περιοχής των Μεσσαπίων εννοώντας την εύρεση εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό Δημοτικών Διαμερισμάτων της περιοχής. Εδώ και δύο χρόνια βροντοφώναζαν μέλη της για την επικινδυνότητά του (εξασθενούς χρωμίου) στην υγεία του κάθε ανθρώπου. Ακόμη επιστήμονες που έφερε ο σύλλογος στην περιοχή επανειλλημένως αναφέρθηκαν στην ενδεχόμενη μόλυνση και των αγοτικών προϊόντων από το εξασθενές χρώμιο. Άτομα του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου επιτείθονταν συνεχώς προς την Δημοτική Αρρχή και τη Νομαρχία για την αναλγησία τους αλλά και για την μη παραδοχή του προβλήματος. Έφτασαν μέχρι το σημείο να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα προς τον Δήμαρχο Μεσσαπίων κο Αντώνη Μπαζώτη για όλη αυτή την κατάσταση που επικρατούσε πάνω στο πρόβλημα.

Αλλά ξαφνικά τους τελευταίους μήνες, από τη στιγμή που ο Πρόεδρος του συλλόγου και ένα εκ των μελών του εισήλθαν στο συνδυασμό υποψηφίου δημάρχου, με ένα μαγικό τρόπο οι φωνές για το πρόβλημα έπαψαν. Οι ριπές κατά του Δημάρχου εξαφανίστηκαν. Όλα μοιάζουν σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα.
Και γω πυο γράφτηκα σε αυτό το σύλλογο επειδή έβλεπα την δυναμική που αντιμετώπιζαν όλο αυτό το πρόβλημα τώρα αναρωτιέμαι: Γιατί όλος αυτός ο ντόρος και τώρα που ο "Πρόεδρος" και ένα εκ των μελών του που μπήκαν σε συνδυασμό υποψήφιου Δημάρχου τελούν σιγή ιχθύος; Μήπως χρησιμοποίησαν όλο αυτό το πρόβλημα για πολιτικές σκοπιμότητες; Δεν ξέρω τελικά τι να πιστέψω. Και όταν περνάω από το σύλλογο να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο νέο για το θέμα του νερού, η απάντηση είναι: "ακόμη τίποτα".
Εγώ τα συμπερασματά μου τα έχω βγάλει, βγάλτε και σεις τα δικά σας.
Στέλνω αυτό το μήνυμα γιατί πιστεύω ότι τα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν τα κότσια να το αναρτήσουν.

Με εκτίμηση
Ένα μέλος του συλλόγου

—————

Πίσω