Γνωρίστε τους 4 υποψήφιους του Δήμου μας

2010-09-18 15:49

Γιάννης Μπουροδήμος-Θανάσης Καλαβρής-Γιώργος Ψαθάς-Μαρία Φούρλη

 Γιάννης Μπουροδήμος...

Ο Γιάννης Μπουροδήμος του Παναγιώτη και της Βασιλικής γεννήθηκε στη Γλυφάδα Ευβοίας το έτος 1962. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών σπουδών στο γυμνάσιο Ψαχνών και των λυκειακών στη Χαλκίδα, εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο τμήμα Γεωλογίας από το οποίο αποφοίτησε το έτος 1985.
Το έτος 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Κοινότητας Γλυφάδας, όπου επανεκλέχτηκε το έτος 1994. Το έτος 1993 ίδρυσε μαζί με άλλους Προέδρους Κοινοτήτων τον Σύνδεσμο Παραδίρφυων Κοινοτήτων , στον οποίο εκλέχτηκε Πρόεδρος για τα έτη 1993-1998 Το έτος 1996 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 5ης Ε.Π, με έδρα τον Πισσώνα . Το έτος 1998 εκλέχτηκε Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Διρφύων με ποσοστό 60 % και επανεκλέχτηκε το 2002 και το 2006 με υψηλά επίσης ποσοστά. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ της ΤΕΔΚ Ευβοίας τα έτη 1996-1998, 2002 έως σήμερα και Πρόεδρος της , τα έτη 2007 – 2009. Είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας από το έτος 2002 μέχρι σήμερα.
Επίσης έχει διατελέσει μέλος των Επιτροπών Παρακολούθησης ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και ΠΕΠ διευρυμένης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας – Ηπείρου. Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ και μέλος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΚΕ. Συμμετέχει ως εκπρόσωπος για πολλά χρόνια στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας και της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Έχει διατελέσει μέλος του ΣΧΟΠ Ν. Ευβοίας και είναι μέλος Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων. Έχει εξειδικευτεί σε θέματα διαχείρισης ποιότητας Περιβαλλοντικών και τεχνικών έργων υδάτων.
Εργάζεται από το έτος 1988-1998 στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ. Είναι παντρεμένος με την Βρεφονηπιοκόμο Κωνσταντίνα Μάντζαρη και έχει δύο κόρες την Βασιλική και την Ζωή, μαθήτριες Γ’ Τάξης Λυκείου και Γυμνασίου αντίστοιχα.

2. Θανάσης Καλαβρής

 Γεννήθηκε και κατοικεί στα Ψαχνά. Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών(ΑΣΟΕΕ).
Από το 1982 είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας (Επιθεωρητής Εργασίας) και σήμερα υπηρετεί ως Προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Χαλκίδας. Υπήρξε εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΨΑΧΝΙΩΤΙΚΗ» τα έτη 1996-2006. Τα έτη 1990 έως 1994 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ψαχνών.
Τα έτη 2002 έως 2006 υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μεσσαπίων . Τα έτη 2006-2010 εξελέγη και παραμένει Νομαρχιακός Σύμβουλος και την διετία 2006-2008 υπηρέτησε ως Αντινομάρχης στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Υποστήριξης ΑΜΕΑ Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά , τον Γιάννη Δικηγόρο Χαλκίδος και την Ελένη , αγροτική ιατρό. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ Φίλες και φίλοι , Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στις δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής του νέου διευρυμένου δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων θεωρούμε ότι έχουμε την υποχρέωση να παρουσιάσουμε προς όλους τους δημότες τις γενικές μας αρχές και αξίες βάσει των οποίων θα πορευτούμε στην μετεκλογική περίοδο.
Αφετηρία της παρούσας πρωτοβουλίας αποτελεί η θέση μας ότι η άσκηση της πολιτικής οφείλουμε να γίνεται επί τη βάση συγκεκριμένων αρχών , αξιών και απαρέγκλιτων θέσεων οι οποίες δεν θα αποτελούν ρητορικές ασκήσεις αλλά θα συνιστούν βασικές δεσμεύσεις κατά την άσκηση εξουσίας. Οι σύγχρονες κοινωνίες «κουρασμένες» από τις συνεχείς διαψεύσεις που βιώνουν από τους πολιτικούς διεκδικούν ξεκάθαρες απόψεις λιτό και καθαρό λόγο και αποφασιστική παρουσία με ξεκάθαρο εξ αρχής προσανατολισμό.

3. Γιώργος Ψαθάς


Ύστερα από κοινή πρωτοβουλία του Γιώργου Ψαθά και του Νίκου Χασάνδρα , με πολιτική ευθύτητα και ειλικρίνεια, με συνέπεια και ευσυνειδησία, με σύνεση, μαχητικότητα και απόλυτη ανεξαρτησία από οικονομικά ή άλλα συμφέροντα, ζυμώθηκε ένας συνδυασμός υγειών και φερέγγυων δυνάμεων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου συμμετέχει ένα επιτελείο από συμπολίτες που διακρίνονται για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τη δημιουργικότητα, την κοινωνική δράση και τη βαθιά αγάπη προς τον τόπο μας.Είναι μια τολμηρή και ταυτόχρονα ρεαλιστική κίνηση για την ανατροπή του στείρου τοπικού κατεστημένου και την εποικοδόμηση μιας πραγματικότητας αντάξιας των προσδοκιών όλων όσων οραματίζονται την προκοπή του τόπου και της κοινωνίας μας με γνώμονα το κοινό καλό, χωρίς αδικίες, διακρίσεις και μισαλλοδοξίες.Ο Γιώργος Ψαθάς, ο εκ των πρώτων συμβούλων της σημερινής αντιπολίτευσης του Δήμου Μεσσαπίων, ο οποίος και τέθηκε επικεφαλής του συνδυασμού κατόπιν ομόφωνης απόφασης, είναι ένα πρόσωπο καταξιωμένο μέσα από την έως τώρα δράση του και για τούτο ευρέως αποδεκτό, με υποδειγματικό ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, έχοντας να επιδείξει σημαντική προσφορά στα κοινά γενικότερα, όπως και στον αθλητικό τομέα ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας.
Ο συνδυασμός τούτος, με όπλα την ιδεολογική διαφάνεια και τον πλουραλισμό, σε συνάρτηση με την ωριμότητα και ουσιαστικότητα των θέσεών του, θα παλέψει για να υλοποιήσει το ύψιστο πιστεύω του, που είναι η ανιδιοτελής και λυσιτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, και για τούτο ούτε τις πλάτες κανενός έχει ανάγκη, ούτε τυμπανοκρουσίες, κορώνες και πυροτεχνήματα χρειάζεται προς δημιουργία εντυπώσεων.
Καταδικάζοντας τον εγωκεντρισμό, την εμπάθεια, τη μνησικακία και τη διπροσωπία, όπως επίσης τις παραπλανητικές τακτικές και τις κούφιες υποσχέσεις, απ' όπου κι αν προέρχονται, η συγκεκριμένη κίνηση προτάσσει το ανθρώπινο πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο τον πολίτη στο πλαίσιο της θεμελιώδους αναβάθμισης της ποιότητας ζωής σε όλη την έκταση του νέου δήμου.

4. Μαρία Φούρλη (ΚΚΕ)

Κατάγεται από το Κοντοδεσπότι του δήμου Μεσσαπίων. Είναι 28 ετών, πτυχιούχος Ιστορίας – Αρχαιολογίας. Εργάζεται ως ιδιωτική Υπάλληλος και είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Είναι γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας της ΚΝΕ.

 

—————

Πίσω